Despre statiune...
Obzor Bulgaria te face să te îndrăgostești la prima vedere, indiferent dacă călătorești cu familia sau prietenii. Multe variante de cazare iti stau la dispozitie, intr-o statiune linistita cu farmec local. Dacă doriți să petreceți o vacanță de familie liniștită la Marea Neagră în Bulgaria, vă recomandăm să rezervați un sejur în stațiunea Obzor Bulgaria.
Obzor Bulgaria te face să te îndrăgostești la prima vedere, indiferent dacă călătorești cu familia sau prietenii. Multe variante de cazare iti stau la dispozitie, intr-o statiune linistita cu farmec local. Dacă doriți să petreceți o vacanță de familie liniștită la Marea Neagră în Bulgaria, vă recomandăm să rezervați un sejur în stațiunea Obzor Bulgaria.
Obzor este un mic oraș și stațiune de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, parte a municipiului Nessebar, în provincia Burgas. Obzor se află într-un golf între Burgas și Varna, începând din partea de nord a St. Atanas și până la Muntele Emin, la 65 de kilometri sud de Varna și la 40 de kilometri nord de Nessebar. Este mărginit pe o parte de pădurile din Munții Stara Planina și pe de altă parte de albia râului Dvoynitsa, cu o populație de aproximativ 2.000 de locuitori. Orașul Obzor este o așezare veche unde au fost făcute multe descoperiri arhitecturale, bucați de ceramică, ruinele ale mai multor ziduri de cetăți și multe altele. Grecii antici au numit orașul Heliopolis (Orașul Soarelui). Originile sale pot fi văzute într-un mic parc, colonizat cu fragmente statuare ale unui templu roman – templu dedicat lui Jupiter, care a înfrumusețat cândva așezarea. In vecinatatea orasului, romanii au construit o cetate, cu scopul de a proteja rutele comerciale maritime dintre Dunare si Constantinopol, iar bulgarii medievali si-au construit propria fortareață și anume – Kozyak.
Plaja Obzor are aproximativ 10 km lungime și 20-60 de metri lățime, considerată cea mai mare plajă situată între stațiunile Sunny Beach și Nisipurile de Aur. Aceasta este cunoscută și apreciată pentru lungimea și calitatea nisipului fin, cu reflexe aurii. Intrarea in mare, în unele locuri, este cam abrupta.
Clima regiunii este temperat-continentală, temperatura medie în iulie fiind în jur de 23-25°С. Deși atractivă din toate unghiurile, stațiunea Obzor nu este aglomerată nici măcar vara, ceea ce o face sa fie destinația ideală pentru vacanțele în Bulgaria. Te poți bucura de soare toată vara deoarece nu este o atmosferă sufocantă și nu este umiditate. Nivelul mării atinge 25-27 °С, iar cel mai bun moment pentru vacanță este din mai până în octombrie.
Obzor oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, inclusiv hoteluri mari de lux, hoteluri mici de familie, vile și o varietate de zone de divertisment pentru copii, cu tobogane și piscine.
Vizitatorii se pot bucura de frumusețea mării, de peisajul montan împodobit cu păduri dese.
Fiind o stațiune destul de mică, o poți străbate dintr-o parte în alta, într-o jumătate de zi. Vă recomandăm să aveți și numerar (leva), deoarece multe magazine și restaurante deschise nu acceptă plăți cu cardul. Viața de noapte este inactivă. Explorați centrul orașului seara, dar nu vă așteptați să găsiți cluburi deschise până dimineața. În ultimii ani, la restaurantele din centru au început să apară spectacole de muzică live. Nu este nevoie să închiriați o mașină în stațiune, puteți cel mult să vă plimbați cu trăsura pe care o luați din centrul orașului sau puteți închiria biciclete pentru a explora dealurile din jur.
Majoritatea hotelurilor au parcare proprie, dar dacă hotelul nu are parcare, știi că poți găsi locuri de parcare cu plată, inclusiv în centrul stațiunii, lângă parc.
Obzor oferă multe atracții culturale. Prima oprire este biserica ortodoxă „Ioan Botezătorul”. În parc vei gasi coloane si ramasite ale unor temple ale lui Jupiter si alte piese antice. Și după ce le-ai vizitat, mergi în satul Byala, care este situat în nordul Obzorului și este renumit pentru vinul Dimyat.
Capul Sf. Nikola este unul dintre acele locuri care merită absolut vizitate. Acesta este punctul în care munții Balcani se întâlnesc cu marea. După veți ajunge la poalele muntelui Stara Planina unde este considerată capătul munților Balcani.
Vizitați satul Emona, care se află lângă promotorul Emonei. Satul fascinează prin autenticitatea lui. Conform poeziei „Iliada”, care este de obicei atribuită lui Homer. În satul Emona s-a născut regele Traciei Rez, soldat al războiului Troian. Zona satului se bucură de un teren muntos și de o natură verde și nealterată, iar plajele din apropierea Capului Emine sunt mici și stâncoase, foarte atractive pentru iubitorii de adrenalină.
Cape Emin este unul dintre farurile Mării Negre din Bulgaria. Este situat în partea de sud a lanțului muntos Balcani și este împărțit oficial în Marea Neagră de Nord și de Sud. Farul Emona este situat la 2 kilometri de satul Emona fiind mândria localnicilor. Înălțimea sa este de 9,4 metri, a fost construit în 1880 și este unul dintre cele șase faruri de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Castelul Emona (Aemon - numele antic al munților Balcani) este situat lângă Capul Emine și merită vizitat datorită vestigiilor istorice. În jurul castelului, în faimoasa zonă a lui Paleokastro, există multe biserici și mănăstiri în care au locuit pustnici și călugări. Astăzi, acest loc este nelocuit, dar istoricii și turiștii îl vizitează adesea, deoarece, conform Iliadei lui Homer, este cunoscut ca locul de naștere al regelui trac Rez, care a participat la războiul troian.
Altarul „Sfântului Nicolae” este situat la 1 km de Kapul Emina. Deși biserica este un monument cultural, este dărăpănată și părăsită. A făcut parte din mănăstirea „Sf. Nicolae”, care a fost construită în secolul al X-lea, distrusă de turci, iar ulterior restaurată. Și dacă mergi la doar 1 kilometru nord, vei găsi un paradis numit Irakli. Heracles este la doar șase kilometri de satul Emona. Acest loc este păstrat pentru a proteja speciile rare de plante și păsări care sunt amenințate cu dispariția. Plaja din Heraklion are o lungime de trei kilometri și se întinde până la Capul Emine și este una dintre cele mai liniștite plaje unde nu veți găsi hoteluri luxoase și lucrări de construcție. Orașul este împărțit de râul Vaya. Din fericire, Irakli este unul dintre puținele locuri din Bulgaria care încă fascinează vizitatorii cu frumusețea sa divină și peisajul natural uluitor.
Stațiunea Byala, care a fost o colonie a Greciei antice dispune de o plaja unde veți vedea ancore vechi de piatră datând din secolul al VI-lea î.Hr., iar în apropiere puteți vedea ruinele unei cetăți romane. Între satul Byala și orașul Ozbor există multe zone de campare, cu bungalouri și multe locuri de campare.
Bucătăria pescarească, bucătăria tradițională și preparatele internaționale sunt servite în majoritatea restaurantelor din Obzor, iar băuturi locale și internaționale sunt servite după bunul plac oriunde v-ați afla, baruri, cluburi sau restaurante din centrul Obzorului. Iar dacă vrei să stai până în zori, stațiunea îți oferă multe posibilități, atât pe plajă, cât și pe străzile orașului. Așa că un sejur în Obzor nu poate fi plictisitor.
Trasee recomandate...
traseu Craiova-Obzor
traseu Bucuresti-Obzor
traseu Focsani-Obzor
traseu Craiova-Obzor
Dacă vrei să te relaxezi, ai plaja pe plac, dacă vrei să mănânci, te poți bucura de restaurante tradiționale și luxoase, iar dacă vrei să faci drumeții sau excursii pe plajă, vei găsi multe excursii din care să alegi. Așa că profită de sezon și bucură-te din plin de șederea ta în Obzor, fără a uita de restaurantele recomandate de vizitatori!
Fotografii...